Volgens de berichtgeving afkomstig van sectie 209 van de Evin gevangenis wordt Hasan Tarlani, Student en politiek gevangene onder hevige druk van de ondervragers geforceerd om op televisie een bekentenis af te geven. Nadat hij tot 10 jaar gevangenisstraf is veroordeeld en naar sectie 209 van Ewin is teruggebracht is hij onderhevig aan zeer heftige mentale druk van de ondervragers van de inlichtingendienst.

Dagelijks wordt hij 3 tot 6 uur lang ondervraagd. Hoofd ondervrager en folteraar, bekend als Sayid Sheikhan, heeft Tarlani onderweg naar de verhoorruimte verteld: “we wilden je opbreken met de veroordeling die we je gaven”.

Hasan Tarlani is op 20 februari gearresteerd nadat de agenten van de inlichtingendienst zijn huis zijn binnengevallen en verblijft al 195 dagen in sectie 209 van Ewin. Hij lijdt aan problemen met zijn spijsvertering als gevolg van martelingen. 1 september 2009