‏Mahdieh Golro, een studentenactiviste die meewerkte met de Human Rights Activists in Iran en veroordeeld werd tot een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf, werd gearresteerd nadat veiligheidstroepen in de vroege morgen haar huis bestormden.

Ook haar echtgenoot Vahid Lalipour werd gearresteerd. De veiligheidstroepen, ongeveer 10 agenten, vielen hun huis binnen rond 7 uur en voerden tot ongeveer 9 uur een huiszoeking uit.

Ze namen persoonlijke bezittingen in beslag, waaronder hun laptop/niet-politieke afbeeldingen aan de muren, boeken, cd’s en zelfs familiefoto’s. Vervolgens werden Mahdieh en haar man in de boeien geslagen en naar de Evin Gevangenis gebracht. Vahid Lalipour bevindt zich momenteel in de Quarantaine-afdeling van Evin Gevangenis, maar waar Mahdieh wordt vastgehouden is onbekend. (Human Rights Activists in Iran – 3 dec. 2009)