18 mei 2011 – De sinds eind april verdwenen journaliste Homa Dorothy Parvaz, is volgens berichten van de Syrische autoriteiten naar Iran gedeporteerd. De organisatie Reporters Without Borders, die zich inzet voor de persvrijheid, heeft een beroep gedaan op de Iraanse autoriteiten om bekend te maken waar en waarom de journaliste Homa Dorothy Parvaz wordt vastgehouden.

De journalist  sinds eind april vermiste journaliste van al-Jazeera Engels is volgens de Syrische autoriteiten naar Iran gedeporteerd. Volgens deze informatie zou Parvaz geprobeerd hebben om illegaal, met een verlopen Iraans paspoort, Syrië in te reizen en werd vervolgens op 1 mei  naar Iran gedeporteerd .
Parvaz, die sinds 2010 voor Al-Jazeera werkt en rapporteert, heeft  een  Iraans, Canadees en Amerikaans staatsburgerschap.  Ze wilde over de onrusten en protesten tegen het Syrische regime rapporteren. “We hebben begrepen dat ze wordt vastgehouden in Teheran. Wij vragen om informatie van de Iraanse autoriteiten, contact met Dorothy en haar onmiddellijke vrijlating. Sinds  zij Doha op 29 April heeft verlaten,  hebben wij geen contact meer met haar gehad, en we zijn uiterst bezorgd om haar  welzijn “, volgens een woordvoerder van al-Jazeera .

Reporters Without Borders heeft in een verklaring van 16 Mei haar diepe bezorgdheid over het lot van Homa Dorothy Parvaz geuit. Teheran heeft tot nu toe niet bevestigd dat de journalist in Iran wordt vastgehouden, maar verzamelt echter wel beschuldigen tegen haar wegens de vermeende illegale binnenkomst in Syrië.