16 aug 2014 -De heer Jean Ziegler, lid van het adviescomité van de Mensenrechtenraad van de VN heeft een beroep gedaan op de Verenigde Naties om blauwhelmen te stationeren om de Iraanse vluchtelingen in Camp Liberty, die in Irak in gevaar zijn, te beschermen.

De heer Ziegler zei woensdag op de Zwitserse tv-zender Leman Blue: “Wij van het adviescomité van de Raad voor de Mensenrechten van de Verenigde Naties hebben twee verzoeken: ten eerste willen we de Verenigde Naties vragen om een ​​betrouwbaar internationaal onderzoek naar het bloedbad in Kamp Ashraf, waarbij tientallen doden vielen, te starten. Ten tweede vragen we dat de blauwhelmen van de VN bescherming bieden aan de bewoners van Camp Liberty, die dagelijks in levensgevaar zijn.

De heer Ziegler zei dit tijdens een interview, toen hij samen met mevrouw Maryam Rajavi, de gekozen voorzitter van de Iraanse oppositie, een bezoek bracht aan een expositie bij het Palais des Nations (het Europese VN-hoofdkwartier), waar de slachtoffers herdacht werden van de moordpartijen in het Midden-Oosten, waaronder de 52 leden van de Iraanse oppositie die op 1 september 2013 gedood werden.