Volgens nieuwsberichten uit de Gohardasht-gevangenis in Karaj, een stad ten westen van Teheran, hebben autoriteiten alle bedden in zaal 11 van deze gevangenis in beslag laten nemen. De staatsagenten zijn daarnaast begonnen de bedden te tellen in andere afdelingen. De reden achter deze maatregel is vooralsnog onbekend.

(SMV – 27 december 2015)

Iran: politieke gevangene overgebracht

De politieke gevangene Meethagh Yazdan-Nezdah, die voorheen was overgebracht naar een isoleercel in afdeling 2A van de Evin-gevangenis om hem vandaar zogenaamd naar een ziekenhuis buiten de gevangenis te brengen, wordt momenteel verhoord. Afdeling 2A in de Evin-gevangenis staat onder controle van de Revolutionaire Garde. Volgens nieuwsberichten hebben agenten van het ministerie van Inlichtingen nieuwe valse beschuldigingen tegen hem ingebracht en wordt hij daarin in verband gebracht met zijn zus in Camp Liberty, de verblijfplaats van Iraanse dissidenten in Irak.

(SMV– 27 december 2015)