De internationale Iraanse gemeenschap in Europa, VS en Canada eert de inwoners van Kamp Ashraf en de Iraniërs die wereldwijd het Verzet steunen, vooral de vrouwen onder hen, die in de tweede week van hun hongerstaking zijn. Wij roepen alle vrouwenorganisaties op hen te steunen.

Ten gevolge van de barbaarse aanval op de inwoners van Ashraf door Irakese troepen eind juli, waarbij 9 inwoners de dood vonden, 450 gewond en 36 gegijzeld zijn, houden Iraniërs en medestanders van het Verzet in vele landen protestacties en hongerstakingen. Behalve bewoners van Ashraf, zijn sympathisanten van het Verzet in hongerstaking gegaan bij het Witte huis in Washington en bij VS ambassades in Londen, Berlijn and Ottawa. Veel van deze hongerstakers, vooral de vrouwen, zijn in slechte gezondheid, sommige zijn in het ziekenhuis opgenomen.

Onder de vrouwelijke hongerstakers, die vooral solidair zijn met de 1.000 vrouwen van Ashraf, zijn jonge meisjes en oudere moeders die familie in Ashraf hebben. Veel van de hongerstakers waren ooit politieke gevangenen onder het regime van de mullahs en hebben nog steeds last van de folteringen die zij hebben ondergaan. 

De internationale Iraanse gemeenschap in Nederland roept alle vrouwenrechten activisten en organisaties op om hun zusters die in hongerstaking zijn te steunen en in groten getale te hulp te komen, om hierdoor een bloedbad en een humanitaire catastrofe te voorkomen.