De Christelijke vrouwen Mariam Rostampur en Marzieh Amirizadeh-Ismailabad worden sinds maart in de beruchte Evin-gevangenis in Teheran vastgehouden.

Volgens een bericht van het Californische persagentschap „Compass“ worden de laatste weken in Iran talloze evangelische Christenen in hechtenis genomen. De meeste van deze Christenen zijn bekeerlingen, die de Islam afgezworen hebben, wat hun situatie bemoeilijkt, aldus Kathpress.

Er zijn in totaal meer dan 30 Christenen vastgenomen. De meeste worden na langdurige verhoren weer vrijgelaten, zeven zitten echter nog steeds gevangen.  De eerste arrestatiegolf vond op 31 juli plaats in het stadje Amameh, 25 kilometer ten noorden van Teheran. 24 evangelische Christenen – alle bekeerlingen – waren daar bijeengekomen om de bijbel te bestuderen. ’s Middags stormden politieagenten onder commando van de “Vevak” (geheime staatspolitie) de villa. Alle aanwezigen werden gearresteerd en in auto’s, die niet herkenbaar waren als politieauto’s, naar hun woningen vervoerd, waar de agenten, weer op aanwijzing van “Vevak”-mensen, paspoorten, persoonsbewijzen, boeken, CD’s, computers en mobiele telefoons in beslag namen. Ook in Resht, een belangrijke stad aan de Kaspische Zee, werden eind juli acht evangelische Christenen gearresteerd. Zeven zijn weer vrijgelaten, een zit echter nog steeds gevangen.
“Compass” berichtte tevens over het geval van twee jonge Christelijke vrouwen (de 27-jarige Mariam Rostampur en de 30-jarige Marzieh Amirizadeh-Ismailabad), die sinds 5 maart in de beruchte Evin-gevangenis in Teheran gevangen gehouden worden. Deze jonge vrouwen werden op 9 augustus voor het gerecht gebracht, waar van hen geëist werd hun Christelijke geloof te verloochenen en tot de Islam terug te keren. Toen ze allebei weigerden werden ze teruggestuurd naar hun cel „om beter te kunnen nadenken“.