Een 17-jarige studente die werd gearresteerd tijdens de recente opstanden, werd in hechtenis verkracht en vermoord door aanhangers van het islamitische regime, die haar lichaam vervolgens overgoten met brandend zuur. Ze werd in het geheim begraven in sectie 302 van de Behest Zahra-begraafplaats in Teheran.

Saiideh Pour-Aqa’i was enig kind en haar vader, die gewond raakte in de oorlog tussen in Iran en Irak, stierf twee jaar geleden. Ze werd gearresteerd door agenten in burger van de paramilitaire Bassij Force terwijl ze ‘Allahu Akbar’ (God is groot) zong op het dak van haar huis in de straat Dowlat in Tehran.

Ze werd slechts enkele dagen na haar verjaardag gearresteerd en werd tijdens haar detentie onderworpen aan de wreedste martelingen en verkrachtingen. Om hun misdaad te verbergen, vermoordden de beulen van het islamitische regime het meisje en overgoten haar lichaam met brandend zuur.

De moeder van Saiideh identificeerde het lichaam van haar dochter 20 dagen na haar dood in een van de lijkenhuizen van Teheran. De agenten van het Ministry of Intelligence and Security (MOIS, ministerie van inlichtingen en veiligheid) bedreigden de familie van dit jonge meisje om te zorgen dat ze de misdaad niet zouden openbaren, en zouden zeggen dat ze aan nierfalen is overleden.