Arqavan, 18 en haar broer Zahed, 20, die de kinderen zijn van dr. Mahmoud Shokrayi, werden op 21 juni gearresteerd terwijl ze naar het huis van hun zieke grootmoeder gingen.

Terwijl Zahed werd gemarteld, dwongen de veiligheidstroepen zijn zus zich uit te kleden voor de ogen van haar broer.  De zus ontkleedde zich om haar broer te redden, maar haar broer verloor zijn bewustzijn. De regeringstroepen verkrachtten haar toen op brute wijze. Toen de broer weer bij bewustzijn kwam, begon hij te schreeuwen en huilen en agenten doodden hem voor de ogen van zijn zus.

Nu is het meisje krankzinnig geworden, loopt op handen en voeten en maakt dierengeluiden. Zij staat op de rand van de dood.
Dr. Shokrayi werd gearresteerd op grond van het feit dat hij was Baha’i in Shiraz is en is in het begin van de revolutie jarenlang gevangen gezet. Na zijn vrijlating ging hij naar Isfahan waar hij een bekend dokter is. (Be Sooye Azadi (In de richting van de vrijheid) Website – 26 augustus 2009)