Een vrouw die in het mortuarium van de Behesht Zahra begraafplaats werkt: Afgelopen nacht (13 juli) toen we de begraafplaats binnenkwamen, zagen we dat ze een groot aantal lichamen, ongeveer 30, die volledig waren bevroren op de grond lagen om te ontdooien. Er waren veel agenten met baarden en zij namen mij en enkele andere collega’s naar een kamer.

Een oudere man begon tegen ons te praten en zei dat we vanavond en enkele andere avonden enige lichamen moesten begraven, die tot de Monafeqin (hypocrieten) behoorden, en we willen ze zo begraven dat we er zeker van zijn dat spionnen en nieuwsagentschappen niet geïnformeerd kunnen zijn. Als we met iemand zouden spreken kunnen we er zeker van zijn dat onze levens en die van onze families in gevaar zijn.

Zij gaven ons die avond de lichamen van 5 vrouwen die complete bevroren waren, maar ik denk dat ze meer dan 20 lichamen in de mannenafdeling hadden. Het bloed was op hun gezicht bevroren waar diepe wonden te zien waren. Er waren drie vrouwen van middelbare leeftijd en twee meisjes van in de twintig. Het hoofd van een van de meisjes was volledig vernield.

Vanavond (14 juli) toen ze ons naar hetzelfde gebied van de begraafplaats brachten zagen we vier keer zoveel lichamen als gisteren. Meer dan 100! Zij gaven ons in de vrouwenafdeling 23 lichamen. Wat mij het meest raakte was dat de lichamen van meisjes waren waarbij bloed uit de genitaliën en anus kwam alsmede gebroken kaken en diepe sneden in hun gezichten. Sommige meisjes waren jonger dan 20.

De medewerker van Behesht Zahra zei ook dat ze van haar collega’s had gehoord dat deze lichamen in relatie stonden met de rellen na de verkiezingen. Ze zei ook dat ze weken later heeft gehoord dat een groot aantal lichamen niet zijn begraven op de Behesht Zahra begraafplaats en elders naar een onbekende locatie zijn gebracht. (Iran Press News Website – 26 augustus 2009)