25 september 2009 – Het bureau van veiligheid van de universiteit van Tabriz heeft voorkomen dat een vrouwelijke student zich kon inschrijven vanwege haar politieke overtuiging.
Zahar Faraji, een inwoner van Bookan die geografie studeert, heeft een brief ontvangen van het bureau van veiligheid van de universiteit voordat het nieuwe semester zou beginnen, waarin haar werd gevraagd naar het bureau van veiligheid te gaan in plaats van het inschrijvingsbureau.

 

Toen Mej. Faragi naar het bureau van veiligheid ging werd haar medegedeeld dat haar inschrijving niet werd toegestaan omdat haar familie heeft laten zien dat zij politieke partijen tegen het regime ondersteunt en omdat haar broer lid was van een van deze partijen.
Ten tijde van de negende en tiende regering van de islamitische Republiek van Iran, beide onder het presidentschap van Ahmadinejad, is het verbannen van studenten omwille van geloof en politieke overtuiging enorm toegenomen.