Fariba Pajooh, een journaliste die werkt voor hervormingsgezinde kranten werd op 24 augustus gearresteerd en in de Evin-gevangenis vast gehouden. Zij hield ook een blog bij.

De advocaat Abdolfatah Soltani, een van de stichters van het Centrum voor de Verdediging van Mensenrechten, geleid door de winnares van de Nobelprijs voor de Vrede Shirin Ebadi, is na een borg van 100 miljoen tomans (€  90.000) vrijgelaten. De heer Soltani werd beschuldigd van het in twijfel trekken van de uitkomst van de verkiezingen en werd vervolgens beschuldigd van handelen tegen de nationale veiligheid en het maken van propaganda.

Ali Dadkhah werd op 8 juli gearresteerd, één uur nadat oppositieleider Mir Hossein contact met hem had opgenomen met het verzoek de verdediging op zich te nemen van enkele van zijn gevangengezette aanhangers.

Tenminste 4000 mensen werden tijdens de demonstraties die volgden op de omstreden herverkiezing van Mahmoud Ahmadinejad als president op 12 juni 2009, gearresteerd. Volgens de officiële cijfers zitten meer dan 300 mensen nog steeds achter de tralies. Ongeveer 160 zijn sinds 1 augustus voor de revolutionaire rechtbank voorgeleid vanwege hun betrokkenheid bij de demonstraties.