Een mensenrechtenactivist bericht dat in de recente protesten 85 mensen door de Iraanse autoriteiten zijn vermoord.
Mehdi Mahmudian, journalist en lid van de comitée van vervolging van willekeurige arrestaties heeft verklaard: “Ons nieuwe berichtgevingen zijn de dood van Sayideh Pur Aqayi en de dood van een moeder en zoon.”

Sayideh is samen met een aantal andere gearresteerd wegens het roepen van Allah O Akbar op het dak van haar huis waar ze ook ter plekke is aangehouden. Dit is gebeurd wanneer ze net een paar dagen 17 was geworden. Twintig dagen na haar arrestatie werd haar verbrandde lichaam aan haar moeder getoond die in ruil voor geld het lichaam van haar dochter in ontvangst mocht nemen.

Volgende andere berichtgeving zijn een moeder en zoon op 15 juni in de Azadi straat neergeschoten. Hierna hebben de veiligheidsagenten een ander familielid, nog een zoon, in gijzeling genomen zodat de familie niet een ceremonie voor de overledene zou houden zodat anderen over hun dood op de hoogte gesteld zouden worden. Ze lieten de familie niet eens toe zwarte kleding te dragen. 1 september 2009