Mevrouw Fariba Kamalabadi, zes andere voormalige Baha’i leiders die bekend staan als de Yaran, en nog enkele Baha’is zitten nog steeds in de beruchte Evin gevangenis van Teheran. Terwijl hun lichaam wegkwijnt door opsluiting en psychologische kwelling blijft hun ontembare geest helder. Hun gedachten zijn bij familie, vrienden en miljoenen weldenkende mensen over de hele wereld.

Mevrouw Kamalabadi’s jongste dochter Taraneh was in maart jarig. Haar moeder dacht na over haar verjaardag, maar er was jammer genoeg zo weinig dat ze van achter de tralies voor Taraneh kon doen! Toen kwam ze op het vindingrijke idee een plantje voor haar op te kweken –  om eraan te herinneren dat leven en liefde zelfs onder de moeilijke omstandigheden in de gevangenis ontspruiten – en dit aan Taraneh te geven.

Op de foto’s zijn de blije jongedame en het plantje te zien. Wij hopen dat de verjaardag van Taraneh volgend jaar in gelukkiger omstandigheden thuis met de hele familie gevierd kan worden – zonder sombere gedachten aan Evin.
Iran Press Watch dankt Mr. Iraj Kamalabadi (Fariba’s broer) voor deze foto’s. 5  juni 2009