Committee of Human Rights Reporters – 7 november 2009 – Naser Abdolhosseini, die tijdens de verkiezingsprotesten gearresteerd werd en ter dood veroordeeld werd op beschuldiging van “contact met een mensenrechtenorganisatie”, werd door rechter Salavati, het hoofd van de 15e tak van Teherans Revolutionaire Gerechtshof, het recht om tegen zijn vonnis bij het Hooggerechtshof in beroep te gaan geweigerd, en dat terwijl het Hooggerechtshof de enige plaats is om tegen een doodvonnis in beroep te gaan.

In plaats daarvan is zijn zaak verwezen naar de 36e tak voorgezeten door Ahmad Barzegar van het Teherans Hof van beroep.

De 22 jaar oude politieke gevangene is een van de vier verdachten die werden berecht in een televisieproces als deelnemers aan de onlusten na de presidentsverkiezing. Nadat hij ter dood werd veroordeeld, herriep hij al zijn bekentenissen, waarbij hij aangaf dat hij onder druk van ondervragers van het Ministerie van Inlichtingen bekend had.