4 november 2009 – In Iran gingen weer duizenden sympathisanten van de oppositie de straat op om tegen het regime te protesteren. De regeringstroepen sloegen hardhandig terug – ooggetuigen berichten over gummiknuppels, traangas en schoten.
In Teheran hadden ooggetuigen het over duizenden demonstranten in verschillende delen van de stad. Tegenover hen stond speciaal ingezette militie, die ook in de mensenmenigte schoten.

Leden van de revolutionaire garde traden op het Haft-e-Tir-Plein met gummiknuppels en traangas tegen de demonstranten op. Er zouden ook schoten gevallen zijn. Volgens ooggetuigen kwam het op het plein al gauw tot een confrontatie met de revolutionaire gardisten, sommige van hen reden op een motor. Daarbij zou een lid van de politieke oppositie, Mahdi Karrubi  klappen gekregen hebben, alvorens zijn lijfwacht hem in veiligheid kon brengen.

Ook in andere gedeeltes van Teheran gingen regimepolitie en regimemilitie in burger met traangas en knuppels tekeer tegen de grotendeels jeugdige demonstranten, die zich steeds weer opnieuw organiseerden in kleine groepjes. De demonstranten riepen volgens ooggetuigen „Dood aan de dictator“. Talloze demonstranten, die kritiek hadden op de regering, werden gearresteerd. Op het terrein van de universiteit van Teheran stonden ca. 2.000 studenten tegenover het leger van de veiligheidsdienst.

De autoriteiten hebben iedere demonstratie verboden en gedreigd met „resoluut“ optreden van de politie.  GSM netwerken en Internet waren enige tijd geblokkeerd en journalisten mochten alleen berichten over officiële manifestaties. ’s Morgens vroeg al kon men versterkingen van het veiligheidsleger zien in de straten van Teheran. Tegenstanders van het regime bleven echter volhouden en uiteindelijk kwamen enkele duizenden mensen in Teheran samen. Ook uit andere Iraanse steden kwamen berichten over massaprotesten van tegenstanders van het regime.

De oppositie beschuldigt de leiding in Iran van verkiezingsbedrog. De protesten na de presidentsverkiezingen van 12 juni hebben Iran in de zwaarste binnenlandse crisis gestort sinds het oprichten van de Islamitische Republiek 30 jaar geleden. Tientallen mensen zijn gestorven, meer dan 4000 critici van de regering zijn gearresteerd. Aanhangers van de oppositie hebben midden september een massademonstratie georganiseerd.