Hesam Tarmesi is een 20 jaar oude man die volgens zijn familie alleen uit nieuwsgierigheid in de nacht van 20 juni in Saadat Abad de straat op ging om de protesten na de presidentsverkiezing te zien.

Tien dagen na die avond, op 1 juli om 2 uur namen vier mannen in burger, die zich als agenten van het Ministerie van Inlichtingen voorstelden, Hesam met zich mee. Ze zeiden dat ze hem alleen twee uur lang in het Shariati Security Police Station wilden ondervragen.

Gedurende 20 dagen had zijn familie geen informatie over hun zoon totdat Hesam hen opbelde en zei dat hij in de Evin gevangenis was.
Tarmesi werd door een openbare rechtbank berecht en werd tot 28 maanden gevangenisstraf veroordeeld. Vier maanden van zijn straf was voor deelname aan de bijeenkomsten en twee jaar voor het gooien van stenen.

Volgens de familie van deze politieke gevangene vertelde hij hen tijdens bezoeken in de Evin gevangenis dat “hij de eerste drie dagen in de vierde ondergrondse verdieping van het ministerie van binnenlandse zaken aan een stoel vastgebonden was en geslagen werd”.
“Zij eisten dat ik met een gesloten ogen een document zou ondertekenen dat mijn bekentenis zou zijn”, vertelde Hesam aan zijn familie.