Op 15 december hebben cipiers een aanval gedaan op afdeling 4 van de Gohardasht gevangenis in Karaj, waar vooral politieke gevangenen worden vastgehouden. Ze smeten de gevangenen de ijskoude binnenplaats op onder het uiten van beledigingen en intimiderende taal.

De bewaarders bestormden vervolgens hun cellen met speurhonden en vernietigden hun schaarse persoonlijke bezittingen die door familie waren verstrekt. Daarna werden hun notities en telefoonkaarten, die gebruikt werden om familie te bellen, in beslag genomen. De bewaarders namen zelfs het voedsel in beslag dat de politieke gevangenen van hun eigen geld in de gevangeniswinkel hadden gekocht.

Bijna 40 cipiers namen deel aan deze gewelddadige aanval.

In afdeling 4 zitten voornamelijk politieke gevangenen, waaronder het hoofd van de Vahed Bus vakbond in Teheran, Mansour Osalu, Ali Saremi, Saied Masuri, Afshin Baimani, Arjang Davudi, Ali Mo’ezi, Hood Yazerlu, Misaq Yazdan Nejad, Mohammad Ali Mansouri, Shir Mohammad Rezayi, Mansour Radpour en verscheidene andere politieke gevangenen.
(Human Rights and Democracy Activists in Iran – 15-12-2009)