De 25-jarige Reza Jushan is sinds zijn arrestatie op 1 december in hongerstaking als protest tegen zijn willekeurige arrestatie en de mishandeling door veiligheidsagenten in de Gohardasht gevangenis in Karaj.

Zijn familie heeft al verscheidene keren een beroep gedaan op het Revolutionaire Hof en de Gohardasht gevangenis om informatie over hun zoon te krijgen. Als gevolg daarvan mocht Jushan even kort bellen vanuit de gevangenis.

Toen hij daarbij begon over zijn mishandeling en hongerstaking werd het telefoongesprek plotseling afgebroken. Deze politieke gevangene sprak met lange pauzes tussen zijn woorden en kon nauwelijks praten, wat wijst op een zeer slechte lichamelijke conditie.

Reza Jushan heeft een ernstige blessure aan zijn been, veroorzaakt door een ongeval en verergerd door mishandeling tijdens een vorige arrestatie.
(Human Rights and Democracy Activists in Iran – 16-12-2009)