04 januari 2010 – In een open brief eisten 88 hoogleraren het bestraffen van de verantwoordelijken en de vrijlating van alle gedetineerde studenten.

Een groep van 88 Iraanse professoren heeft opgeroepen een einde te maken aan het geweld tegen de oppositie in het land. In een brief, die op internet gepubliceerd werd, oefenden de hoogleraren scherpe kritiek uit op de bloedige onderdrukking van de recente protesten. Bij botsingen tussen Iraanse demonstranten en veiligheidstroepen werden alleen al in december minstens acht personen gedood.

De docenten eisten een einde aan de aanvallen op het studentenverzet: “Nachtelijke aanslagen op ongewapende studenten in hun slaapzalen en aanvallen bij daglicht op studenten op de campus zijn niet bepaald een teken van kracht”, aldus de brief. Dit geldt eveneens voor massa-arrestaties. De 88 professoren eisten het bestraffen van de verantwoordelijken en de vrijlating van alle gedetineerde studenten.