3 januari 2010 – De veiligheidstroepen hebben op 3 januari ’s morgens in de vroege uurtjes in Teheran een aantal Baha’is in hun woning gearresteerd. Voor zover nu bekend is zijn de namen van de arrestanten: Lava Khanjani, Babak Mobsher, Payam Fanayian en zijn vrouw, Jinus Sobhani, Artin Ghazanfari, Farid Rohani, Mehran Rohani, Nasim Bigleri en Negar Sabet. De veiligheidstroepen zouden gezegd hebben dat ze gearresteerd werden wegens het bijwonen van de Ashura protesten in Teheran. (Comité van de Mensensenrechten Reporters – 3 januari 2010) Ooggetuige: pick-up truck van veiligheidsleger overrijdt demonstrant en schakelt over in andere versnellling om nogmaals over hem heen te rijden Daryoush, die getuige was van het overrijden van een demonstrant door een auto van de veiligheidspolitie vertelt: “Het incident vond plaats in de buurt van het ministerie van Handel, op ongeveer 100 meter van het Valiasr plein waar wij ons bevonden . Toen de pick-up naderde, stopte hij plotseling en reed toen het trottoir op. Hij reed achteruit toen ik een andere auto aan zag komen . De tweede pick-up kwam met hoge snelheid aangereden en de mensen, die geen idee hadden wat de auto zou gaan doen, liepen hard weg terwijl ze naar de auto zwaaiden. Deze trucks, voorzien van metalen netten aan de voorkant, reden op de mensen in. Het enige wat ik kon doen was schreeuwen, ‘kijk uit mensen’, maar ik zag met mijn eigen ogen dat er iemand werd overreden en onder de wielen van de auto was terecht gekomen. De truck reed toen achteruit, en reed nogmaals over de borst van die persoon heen. Ik zag zijn handen en voeten schudden onder de wielen van de auto.” De truck reed echt met opzet over de man heen, want hij reed achteruit en schakelde terug om nogmaals over hem heen te rijden. (Radio Farda )