12januari 2010 – Internationaal Comité tegen Executie: volgens berichten die het comité heeft gekregen lopen Farzad Kamangar en Habib Latifi het risico om binnenkort geëxecuteerd te worden. Farzad Kamangar is een populaire leraar die al meerdere jaren volgens de islamitische wet wordt vastgehouden.

Zijn doodvonnis werd enige tijd geleden aangekondigd. Habib Latifi is een studentenactivist die vanwege zijn politieke activiteiten werd gearresteerd en ter dood veroordeeld. Volgens het rapport dat het comité ontving heeft het hoofd van het Sanandaj Departement voor Uitvoering van Vonnissen aan Habib Latifi verteld dat er “geen garanties zijn die zijn executie kunnen voorkomen” en maakte op die manier bekend dat zijn doodvonnis binnenkort zal worden voltrokken.

Volgens dit rapport loopt ook Kamangar gevaar te worden opgehangen. (Website Roshangari)