18 januari 2010 – Nasrin Sotoudeh, advocaat van Arash Rahmanipour: ik mocht de processen die door de Revolutionaire rechtbank tegen Arash Rahmanipour gehouden werden, niet bijwonen. Zelfs bij een zitting van dit showproces waarin mijn cliënt op de televisie te zien was mocht ik niet aanwezig zijn. Ik werd bedreigd met arrestatie toen ik bezwaar maakte …

Bij diezelfde zitting van de rechtbank vroegen ze aan de vader van Arash om hem ervan te overtuigen te doen wat de agenten wilden. Toen zijn vader zich daartegen verzette, dreigden zij hem ter plekke te arresteren en hem in de gevangenis te gooien. U moet weten, dat toen Arash gearresteerd werd, zijn zwangere zuster ook samen met hem werd gearresteerd. Twee maanden nadat ze vrijgelaten was verloor ze haar baby vanwege alle spanningen die ze te verduren had…. BBC TV (Farsi service)