De familie van Dr Maleki (76-jarige politieke gevangene) maakte de huidige fysieke conditie van deze hoogleraar bekend.

‘Gisteren werd de gezondheidstoestand van Dr Maleki opnieuw slechter en werd hij naar het ziekenhuis overgebracht. In de afgelopen drie maanden is Dr Maleki meerdere malen opgenomen op de ziekenzaal van de gevangenis en in het ziekenhuis wegens lichte hartinfarcten en plotselinge daling van de bloeddruk.

Hij is meerdere keren onderzocht. Helaas werd hij snel terug naar de gevangenis gebracht zonder genoeg rust te hebben gekregen en ondanks het feit dat hij ernstig verzwakt was. Gisteren verslechterde zijn toestand opnieuw. Nadat hij in het ziekenhuis is onderzocht werd hij ’s nachts weer teruggebracht naar de gevangenis ‘. (Website Neda’ye Sabz’e Azadi – 10 februari 2010)

Dr Mohammad Maleki is een Iraanse geleerde en voormalig titulair hoofd van de Universiteit van Teheran