Woensdagochtend ging een aantal agenten van de veiligheidsdienst naar de woningen van Hesam Misaqi en Sepehr Atefi in Isfahan en namen daar bij een  huiszoeking hun persoonlijke bezittingen in beslag.

Omdat ze niet thuis waren konden deze twee mensenrechtenactivisten niet gearresteerd worden.

 

De agenten hadden een aanhoudingsbevel bij zich dat was uitgevaardigd door het Revolutionaire Hof. Volgens hun familie werden deze leden van Comité van Mensenrechten Reporters beschuldigd van communicatie met de Monafeqin (letterlijke betekenis “huichelaars” waarmee door het regime wordt verwezen naar de PMOI) en moharebeh (vijandschap met God).

 

De veiligheidsdienst arresteerde gisteravond in Isfahan Navid Khanjani, een ander lid van deze commissie. Momenteel zitten 7 leden van Comité van Mensenrechten Reporters in de gevangenis.