3 maart 2010 – Abolfazl Abedini, mensenrechtenactivist en journalist is, nadat zijn deur om 2 uur in de ochtend geforceerd werd, door de veiligheidsdienst van de revolutionaire garde gearresteerd.

De ruim 50 zwaar bewapende agenten behoorden allemaal tot de veiligheidsdienst van de revolutionaire garde in Ramhormoz en Ahwaz. Sommige waren gemaskerd.

Na een schermutseling van een paar uur als gevolg van het verzet van zijn familie, forceerden ze de deur en betraden de tuin van het huis. Intussen was er een sfeer van angst en terreur in de buurt ontstaan. De agenten sloegen alle ruiten in en arresteerden hem om ongeveer 5 uur nadat ze hem op brute wijze in elkaar geslagen hadden. Zelfs bij de buren werden de ruiten ingeslagen.

Abedini’s moeder, broer en schoonzuster raakten hierbij ernstig gewond. Het aanhoudingsbevel dat de agenten bij zich hadden was onleesbaar en het was dan ook niet duidelijk welke instelling dit had afgegeven.