Hesam Firuzi, mensenrechtenactivist en tevens de arts van een aantal politieke gevangenen, is gisteravond gearresteerd door de veiligheidsdienst en meegenomen naar een onbekende locatie. Dr Hesam Firuzi werd op weg naar huis gearresteerd door 15 agenten.

Zijn vrouw en kind waren bij familie van Alireza Firuzi, een studentenactivist die 2 maanden geleden werd gearresteerd. Over zijn verblijfplaats is ook niets bekend. Na het uitkammen van zijn huis, doorzochten de agenten het huis van de buren en arresteerden daar de dochter des huizes, Hemaseh Ghafari. Ghafari was niet politiek actief en werd alleen gearresteerd omdat ze naast Dr Firuzi woont. De moeder van Alireza Firuzi kwam ook naar het huis van Dr Firuzi terwijl de agenten daar huiszoeking hielden en werd ter plaatse verhoord. In mei 2009 werd Dr Hesam Firuzi vrijgelaten uit de Evin Gevangenis na het uitzitten van 15 maanden.

Er is niets bekend over zijn verblijfplaats en de reden van zijn arrestatie.