Volgens verslaggeving is de politieke gevangene Behrouz Java Tehrani overgeplaatst naar een isoleercel in blok 1, bekend als het Doghouse (hondenhok), na gewelddadig te zijn mishandeld.

Op maandag 8 maart werd politiek gevangene Behrouz Java Tehrani mishandeld met stroomstootknuppels door Hassan Akharian, het hoofd van blok 1 in de Gohardasht gevangenis in Karaj. Akharian en een aantal gevangenisbewakers plaatsten Tehrani over naar een isoleercel in het Doghouse waar gedetineerden naartoe worden gebracht voor martelingen en waar middeleeuwse omstandigheden heersen.

Akharian dreigde Tehrani dat hij ‘zou zorgen dat hij vermoord werd’. Deze gevangenisfunctionaris vertelde Tehrani dat hij daar de nacht zou doorbrengen en vervolgens zou worden overgeplaatst naar een isoleercel in het Sepah-blok, beheerd door vertegenwoordigers van de geheime dienst. (Human Rights and Democracy Activists in Iran – 8 maart 2010)