23 maart 2010 – Comité van Mensenrechten Reporters – 20 dagen na de arrestatie van Navid Khanjani, heeft zijn familie noch steeds geen informatie gekregen van de rechters of ambtenaren van de Evin gevangenis.

Bovendien hebben de ambtenaren van het kantoor van Sadegh Larijani (het hoofd van de rechterlijke macht in Iran) een brief van de familie van Navid geweigerd. In het antwoord aan Navid’s familie verklaarden de ambtenaren van Larijani’s kantoor dat Baha’i “geen recht hebben op een pleidooi” (dwz bij een proces).

Navid Khanjani zit momenteel vast in een isoleercel die gereserveerd wordt voor leden van de IRGC. Hij wordt bij de ondervraging onder grote druk gezet. Navid’s huidige toestand baart zijn familie grote zorgen.

Aan het begin van het nieuwe jaar (dat in Iran begint op de eerste dag van de lente), eiste de familie van Navid Khanjani “vrijheid voor Navid en alle onschuldige mensen die geprobeerd hebben om weer fundamentele mensenrechten voor iedereen te krijgen.”

Navid Khanjani, lid van het comité van Menenrechten Reporters en een van de oprichters van Strijd tegen Onderwijs Discriminatie, werd van de universiteit verbannen wegens zijn Baha’i religie. In de afgelopen jaren heeft Navid een belangrijke rol gespeeld bij de bewustmaking van onderwijs discriminatie.