20 maart 2010 – Comité van Mensenrechten Reporters – het is de familie van Dorsa Sobhani verboden hun gedetineerde dochter te bezoeken in de dagen voorafgaand aan NoRuz, het Perzische Nieuwjaar.

Het bezoek van Dorsa’s advocaat aan de rechterlijke macht bleek zinloos, de autoriteiten hebben zelfs bezoek van haar advocaat verboden.

Eerder heeft de familie van Dorsa diverse brieven gestuurd aan de procureur van Teheran, de Artikel 90 Commissie en de justitiële Commissie van de nationale veiligheidsdienst, met de vraag om een uitgebreider onderzoek in de zaak van Dorsa.
Volgens zeggen hebben de autoriteiten van het Revolutionaire Hof ervan afgezien om het onderzoek een andere richting te geven en beweren zij dat de inspanningen van de familie van Dorsa geen zin hebben.

De redenen achter de arrestatie Dorsa zijn nog onbekend.

Dorsa Sobhani (20 jaar) is lid van de One Million Signatures Campaign en activiste voor het recht op onderwijs. Zij werd op 8 maart 2010 gearresteerd tijdens een aanval op haar woning door 12 veiligheidsagenten. Op 2 maart was het huis van haar vader overvallen waarbij haar persoonlijke bezittingen in beslag werden genomen.

2 maart 2010 was een dag van wijdverbreid geweld waarbij een groot aantal burger- en mensenrechten activisten in verschillende steden in Iran gearresteerd werden.