Mensenrechtenactivisten vrezen een nieuwe golf van executies in Iran – als terreurmiddel van het regime tegen de bevolking.

Volgens berichten van het Iraanse persagentschap Fars zijn op 14 april in de noord-Iraanse stad Babolsar drie veroordeelden publiekelijk geëxecuteerd door ophanging. De executie van de drie mannen, in de leeftijdsgroep 24 tot 30 jaar, vond ‘s ochtends plaats op het Imam-Ali plein in Babolsar.
Hierdoor kwam het aantal executies, waarvan zes openbaar, binnen een week op 17.

Op 13 april werd in de stad Mahshahr een man in het openbaar opgehangen. De 28-jarige Adnan Alboali was veroordeeld wegens een gewapende overval. Dit was de derde openbare executie in de provincie Khuzestan in zuidwest Iran binnen zes dagen. De Iraanse staatskrant Keyhan meldde op 13 april de openbare terechtstelling van twee mannen in de steden Behbehan en Shadegan en beriep zich daarbij op informatie van de provinciale openbare aanklager.

Mensenrechtenactivisten vrezen een nieuwe golf van executies in Iran – als terreurmiddel van het regime tegen de bevolking.
Verschillende politieke gevangenen zijn al ter dood veroordeeld wegens betrokkenheid bij de protesten tegen het regime.