Volgens berichten bevindt een lid van het Studenten Comité ter verdediging van politieke gevangenen zich in kritieke toestand in de gevangenis. Bikas Ali lijdt aan een ernstige ziekte als gevolg van de druk en de onhygiënische toestanden in de gevangenis. Volgens medici moet hij dringend buiten de gevangenis behandeld worden.

Bikas werd op 14 juni 2009 door veiligheidstroepen gearresteerd, slechts twee dagen na de presidentsverkiezingen in Iran, en werd door afdeling 24 van de Revolutionaire Rechtbank veroordeeld tot 7 jaar gevangenisstraf.

Deze mensenrechtenactivist wacht momenteel op het vonnis van het Hof van Beroep en mag tot nu toe de gevangenis nog niet uit.

Ali Bikas heeft een doctoraat in geschiedenis en was ook actief op het journalistieke vlak. De afgelopen jaren heeft hij minder bekende politieke gevangenen geholpen.
Hij staat onder zware druk wegens het samenwerken met het Studentencomité ter verdediging van politieke gevangenen. (Studentencomité ter verdediging van politieke gevangenen – 7 april 2010)