Mitra Aali, student aan de mastersopleiding medical engineering aan de Sharif Universiteit in Teheran is al meer dan een maand zonder duidelijke aanklacht in eenzame opsluiting gedetineerd in celblok 209 in Evin Gevangenis. Er zijn berichten dat zij tijdens ondervragingen zwaar onder druk wordt gezet.

Volgens dit bericht hebben gerechtelijke ambtenaren, ondanks het feit dat haar familie voortdurend vragen stelt aan de Revolutionaire Rechtbank, nog niet verklaard waarom deze elitestudent nog steeds in bewaring zit.

In maart werd zij door de geheime dienst opgeroepen en vervolgens gearresteerd. Sindsdien heeft ze slechts één kort telefoongesprek gevoerd met haar familie, waarin ze haar situatie niet kon uitleggen vanwege de aanwezigheid van haar ondervrager. (Human Rights Activists in Iran – 13 april 2010)