Op 14 april heeft een aantal agenten in burger, die zich presenteerden als agenten van het ministerie van Inlichtingen, een huis aangevallen dat als kerk gebruikt wordt door christenen in Karaj. De agenten bedreigden de mensen in de kerk en sloegen en beledigden pastor Behnam Irani. Daarna arresteerden ze hem en namen hem mee naar een onbekende locatie.

De troepen hadden hun geweren in de aanslag. Ze ondervroegen alle mensen in de kerk en lieten hen formulieren invullen. Ze werden gedwongen om vragen te beantwoorden, zoals wie hen tot het christendom bekeerd had, hoe zij bekeerd werden, waarom ze zich bekeerd hadden en wie hen had gedoopt.
Zij werden ook bedreigd, waarbij gezegd werd dat zij hadden deelgenomen aan een illegale kerkelijke ceremonie. De agenten benadrukten tevens dat zij de komende dagen zouden worden opgeroepen om verdere vragen van de Inlichtingendienst te beantwoorden.

De 10 jonge christenen waren alleen in de kerk om aan een religieuze ceremonie deel te nemen. (Mensenrechtenactivisten in Iran – 19 april 2010)