Betrouwbare verklaringen stellen dat de levensomstandigheden van gevangenen in celblok 350 in Evin Gevangenis bijzonder slecht zijn.

Het ongekend hoge aantal gevangenen, veel hoger dan de capaciteit van dit blok, wordt een minimum van welzijn en hygiënische faciliteiten ontzegd, waardoor hun omstandigheden bijzonder moeilijk zijn. Volgens de verklaring hebben de sanitaire omstandigheden en de mate van medische behandeling een kritiek punt bereikt, en vele gevangenen hebben influenza en andere infectieziekten opgelopen.

De bedroevend slechte kwaliteit van het voedsel en de properheid, evenals de aanwezigheid van meer dan 40 tot 45 gevangenen in elke cel, veroorzaken veel problemen voor de gevangenen.

De toestand in blok 350 is zo verontrustend dat de openbare aanklager en een aantal ondervragers van de Revolutionaire Rechtbank het blok de afgelopen dagen hebben bezocht om te worden ingelicht over de vele problemen van de gevangenen, maar er is nog niets aan een oplossing gedaan. (Advar Nieuws – 27 april, 2010)