Het Hof van Beroep in Mashhad heeft zware straffen gegeven aan 9 Baha’i bewoners van deze stad.

Vijf van deze mannen en vrouwen – hun namen zijn Sima Eshraqi, Rozita Vatefi, Davar Nabil Zadeh, Jalayer Vahdat en Nahid Qadiri – werden ieder gevonnist tot 5 jaar gevangenisstraf. Ze werden beschuldigd van het verspreiden van propaganda tegen de regering, in strijd handelen met de nationale veiligheid door het lidmaatschap van en activiteiten voor een illegale Baha’i organisatie, reclame voor en contact met buitenstaanders, het houden van illegale bijeenkomsten, en het publiceren en distribueren van cd’s en boeken met betrekking tot het Baha’i geloof.
Vier andere Bahá’ís – hun namen zijn Nasrin Qadiri, Kaviz Nouzedhi, Houman Bakht Avaars en Sima Rajabian – werden veroordeeld tot twee jaar gevangenis.
Qadiri en Vatefi zaten al langer dan 40 dagen vast. (Mensenrechten-activisten in Iran – 26.4.2010)