Farzad Kamangar, Ali Heidarian, Farhad Vakili, Shirin Alamhouli en Mehdi Islamian werden in de ochtend van zondag 9 mei 2010 opgehangen.
Enkele minuten nadat dit nieuws werd bekendgemaakt zei de advocaat van Kamangar, Khalil Bahramian, dat hij niet geïnformeerd was over de executie van deze mensen. Hij zou naar het openbaar ministerie gaan om te zien of het nieuws klopte.
Farzad Kamangar was een Koerdische onderwijzer die in 2006 gearresteerd werd. Hij werd zwaar gemarteld tijdens zijn opsluiting en maakte zijn benarde situatie per brief bekend.

Hij werd ter dood veroordeeld in 2007. Op 4 februari 2010 schreef hij naar het hoofd van de rechterlijke macht om een nieuw proces aan te vragen.

Mehdi Islamian werd gearresteerd op 4 mei 2009 en zat zes maanden in eenzame opsluiting. Zijn broer, Mohsen Islamian, werd ook terechtgesteld.
Shirin Alamhouli werd in mei 2008 in Teheran gearresteerd en ter dood veroordeeld.

Ali Heidarian, die vandaag ook werd geëxecuteerd zat sinds 2006 gevangen. Veel mensen geloven dat de juridische procedures van hun berechting onbetrouwbaar waren. (Comité van Mensenrechten Reporters – 9 mei 2010)