Volgens berichten hebben leden van de oproerpolitie in de Evin gevangenis wraak genomen op gevangenen, die protesteerden na de executie van vijf politieke gevangenen. Om uitbreiding van de protesten te voorkomen werden ze op brute wijze uit elkaar geslagen.

De aanval was dermate ernstig, dat sommige gevangenen uit verscheidene cellenblokken bewusteloos geslagen werden, terwijl er meldingen zijn van vermoedelijke doden. Volgens dit bericht wisten agenten te voorkomen dat de gewonde gevangenen naar het ziekenhuis gebracht werden.

Alle telefoonlijnen in de Evin gevangenis werden geblokkeerd.  De politieke gevangenen Isa Saharkhiz, Tabarzadi, Davoud Soleimani, Rasoul Bodaghi, Mehdi Mahmoudian en Dr Rafiei werden de afgelopen dagen overgebracht naar Gohardasht gevangenis en de Pardis gevangenis in Karaj. Vanaf het begin van het Iraanse nieuwe jaar mogen sommige gevangenen, waaronder Ayatollah Borujerdi, geen bezoek ontvangen wegens het melden van bepaalde gebeurtenissen uit de gevangenis aan de buitenwereld. Dit pressiemiddel wordt toegepast om de stroom van berichten uit de gevangenis tegen te gaan, vooral verslagen over de kritieke en prikkelbare stemming in deze gevangenis. (Cyrus News Agency – 12 mei 2010)