Volgens berichten hebben ondervragers van het Ministerie van Inlichtingen de familie van Mehdi Islamian (samen met vier andere politieke gevangenen in de Evin gevangenis op 9 mei 2010 opgehangen) onder druk gezet en bedreigd om te voorkomen dat zij hun ellende openbaar zouden maken.

Een ondervrager  van het Ministerie van Inlichtingen bezocht zondagavond 9 mei de moeder van Mehdi Islamian, slechts een paar uur na de executie terwijl ze thuis rouwde om het verlies van haar geliefde zoon. Hij bedreigde haar en zei dat ze haar telefoon niet mocht opnemen en niet mocht praten met de media en mensenrechtenorganisaties. Hij zei tegen de rouwende moeder dat ze geen enkel organisatie mocht bellen en niet mocht huilen over de telefoon. Als iemand uit Iran of uit het buitenland belde mocht zij, noch iemand anders wat zeggen.

Volgens dit bericht kan de moeder van Islamian nog steeds niet beschikken over het lichaam van haar zoon om hem te begraven en heeft zij tot nu toe alleen maar loze beloftes gekregen. Mehdi Islamian werd opgehangen terwijl zijn zaak nog werd herzien en zijn doodvonnis is niet bevestigd door het hof van herziening. Zijn advocaat, de heer Bahramian, heeft nooit een gerechtelijke bevestiging van zijn doodvonnis van deze rechtbank gekregen. Ze hebben zelfs een laatste bezoek van zijn moeder geweigerd.

Mehdi Islamian is de tweede zoon van deze familie die geëxecuteerd is. Zijn broer Mohsen Islamian werd in mei 2009 op 21-jarige leeftijd opgehangen in Shiraz. Hun moeder mocht geen rouwplechtigheid voor hem houden en ze mocht zelfs zijn naam niet op zijn graf laten zetten. (Mensenrechten en democratieactivisten in Iran – 11 mei 2010)