„Ja dat klopt, dat is waar. Ze (het juridisch systeem) hebben toegegeven dat deze misdaad hebben gepleegd“.

„Ze zijn fout als ze denken dat ze met het doden van een mens, de menselijkheid kunnen doden. Nee! Als advokaat van Farzad, ken ik zijn dossier, ken ik zijn leven, hij was een jonge man, met een grote liefde voor zijn vaderland, een Iranier met principes, een eerlijke leraar, een voorstander van mensenrechten, een vriend van de jongens van de lagere school, een geweldige dichter, die de kunst van het schrijven kende… en zij dachten, dat ze Farhad van ons weg konden nemen. Nee! Dit is een grote vergissing.“

 

„Kurdestan is in het jaargetijde van de bloei van de klaproos. Van Oromieh tot aan Kamiaran stonden de weiden vol met klaprozen. Ze maakten me blij, maar gaven me ook het verlangen om op te staan, te rebelleren. En dit was een juist gevoel. Het rood had bloed doen vergieten.”

Hij voegde eraan toe: „Dit keer lieten de tulpen in Kurdistan hun koppen hangen.”
„Wij zijn allen geschockeerd, hoe deze misdaad plaats heeft kunnen vinden! Het regime wil zijn onmacht verbergen door macht te tonen, maar lage mensen hebben lage ideeen. Mensen met verstand kunnen in de toekomst kijken, en de toekomst zien.“