De gevangen schrijver en regisseur Mohammad Nourizadeh is in hongerstaking gegaan nadat hij was geslagen door beambten van de Evin gevangenis.

Op dinsdag 18 mei werd Mohammad Nourizadeh uit zijn cel gehaald onder het voorwendsel dat hij ging luchten en werd vervolgens aangevallen door 5 veiligheidsagenten, die hem bijna dood sloegen. Hij raakte ernstig gewond aan zijn hoofd en de gevangenismedici stelden een hersenschudding vast. Zijn gezichtsvermogen werd ook aangetast als door de klappen tegen zijn hoofd.

Deze politieke gevangene is in volledige hongerstaking (weigering om zowel voedsel als water te nemen) gegaan als protest tegen deze illegale en immorele daad. Hij heeft zijn familie verteld dat als er niets verandert, hij niet zal blijven leven.

Hij werd tot drie en een half jaar gevangenis en 50 zweepslagen veroordeeld. (Website Kalameh – 20 mei 2010)