Shabnam en Farzad Madadzadeh zijn beiden veroordeeld door de 28e afdeling van het Iraanse revolutionaire strafhof,tot 5 jaar gevangenis uit te zitten in een gevangenis die niet in hun woonplaats ligt.  De 54e afdeling van het hof van beroep heeft de strafeis herhaald bekrachtigd, nadat beroep was ingesteld tegen beide straffen.

Shabnam Madadzadeh,  de assistent secretaris van het Iraanse kantoor van een Iraanse studenten organisatie en lid van de Teheraanse centrale raad van universiteits-docenten is gearresteerd op beschuldiging van het in gevaar brengen van de veiligheid van Iran en van het hebben van banden met de PMOI. Deze student activist is in eenzame opsluiting gehouden in cellenblok 209 in de Evin Gevangenis gedurende meer dan 70 dagen en is fysiek en mentaal gemarteld gezamelijk met haar broer om hun tot false bekentenissen te dwingen. Tot nu to hebben zij niet hieraan toegegeven.

De ondervragers hebben verteld aan Shabnam dat ze gearresteerd is vanwege haar familie en dat ze moet boeten voor hun acties. De rechtbank heeft de uitspraak gedaan zonder dat sprake is van een geloofwaardige wettelijk draagvlak.

(Commite van mensenrechten reporters, 31 Mei 2010)