Mensenrechten activist Kohyar Goudarzi is naar het gevangenishospitaal van de Evin gevangenis gebracht nadat hij in hongerstaking is gegaan in zijn isoleercel. Goudarzi die geschorst is van de Sharif Technische universiteit en is gearresteerd op 20 December 2009 is in een isoleercel gegooid een tijd geleden alwaar hij in hongerstaking is gegaan. Hem wordt nu intraveneuze voeding toegediend in het hospitaal.

Zijn moeder vertelt: “Ik ging vandaag naar de Evin gevangenis om mijn zoon te bezoeken, maar de authoriteiten lieten me niet toe bij hem. Ze vertelden mij dat zo lang hij geisoleerd is, hij geen bezoek mag ontvangen. Hij is ook gestopt met bellen, zo’n 15 dagen geleden en we zjin niet op de hoogte van zijn huidige toestand”

Goudarzi die lid is van een comissie van mensenrechten reporters is in afgesloten bewaring verzekerd in cellenblok 240 nadat hij protesteerde tegen de hoofdbewaarder van cellenblok 350 op 20 Mei.

(Commissie van Mensenrechten verslaggevers – 27 Mei 2010)