Veiligheidstroepen gingen naar het huis van de mensenrechtenactiviste Saba Vasefi om haar te arresteren, maar ze was niet thuis. Er is echter niets bekend over haar huidige situatie en verblijfplaats.

De troepen gingen voor een tweede keer naar haar huis en hielden huiszoeking, waarbij boeken, aantekeningen, research, persoonlijke foto’s, adresboek en camera in beslag genomen werden.

Vasefi deed vandaag in Shahriar onderzoek naar de zaak van iemand die ter dood veroordeeld is, maar is niet teruggekeerd en is er is niets bekend over haar verblijfplaats, waardoor er gevreesd word dat ze gearresteerd is.

Eerder werd het Vasefi al verboden om les te geven en ze werd op 20 januari uit de Beheshti Universiteit gezet. Ze doet research en is mensenrechten- en vrouwenrechten activiste. Ze begon haar carrière als docent aan de Beheshti Universiteit in 2006. (Comité van Mensenrechten Reporters – 01-06-2010)