Volgens rapportages wordt politiek gevangene Behrouz Javid Tehrani ernstig mishandeld in een eenzame cel die bekend staat als het “hondenhok”  in cellenblok 1 van de Goharasht gevangenis in Karaj

Op Zondag 30 Mei, nadat hij werd overgebracht naar de inlichtingen afdeling is hij gedurende lange tijd ondervraagd en bedreigd met de dood door het hoofd van de afdeling tezamen met zijn assistent. Ze dreigden ook met meer aanklachten te komen.

Na het verhoor is hij naar de eerdergenoemde cel overgebracht. Deze cel is volgens middeleeuwse standaarden en wordt gebruikt om gevangenen te martelen.
Een aantal gevangenis-officials genaamd Kermani, Faraji en Hassan Akharian en een aantal gevangenenbewaarders zijn vervolgens begonnen aan een marteling met knuppels, en dit terwijl Tehrani geboeid en geblinddoekt was. Het leven van deze politiek gevangene is in gevaar.

Contacten met familie zijn niet toegestaan.