Volgens rapporten, is de op 21 Februari 2008 gearresteerde, politiek gevangene Hassan Tarlani onder druk gezet door agenten van de inlichtingen dienst. Tarlani zit in afzondering in de Kerman gevangenis. Hij is gedurende 88 dagen urenlang ondervraagd, misbruikt en bedreigd door agenten van de inlichtingen dienst. Hoofd ondervrager was hierbij Saied Sheikhan.

Tarlani (23 jaar) is de enige politiek gevangene in afzondering in de Kerman gevangenis, waar hij een straf van tien jaar moet uitzitten. Hij wordt gevangen gehouden in de jeugdafdeling waar ook niet politieke gevangenen verblijven, zoals zwaar gestoorde drugsverslaafde criminelen.
Om psychische druk op Tarlani uit te drukken worden ter dood veroordeelden vlak voor hun executie bij hem in de cel gezet.  Hem is verboden om te communiceren met andere gevangenen.

Ondanks dat zijn familie lange afstanden moet afleggen, alleen maar om hem te zien wordt hem slechts eenmaal per maand 15 minuten gegund om vanachter een glazen paneel te spreken met zijn familie. Het is hem daarbij streng verboden om over de situatie in de gevangenis te spreken.

Zijn familie is niet in staat de gang naar de rechter te maken, omdat hiervoor zijn identiteits papieren zijn vereist, en laten deze nu net zijn ingenomen (en niet teruggegeven) bij de huiszoekingen.

Tarlani wordt zo zwaar aangepakt, omdat zijn familie een geschiedenis van oppositie tegen het regime heeft. Zijn grootvader, een bekend lid van de Teheran Bazaar  (Handels vereniging) is geexecuteerd door het regime in de jaren 80. (Mensenrechten en democratiserings activisten in Iran – 3 Juni 2010)