Student activist Majid Tavakoli en Hossein Ronaqi Maleki die bezig zijn met hun vijfde dag van hongerstaking (zonder drinken) verkeren in kritieke toestand. Volgens rapportages, is Tavakoli, een nierpatient,  in zeer kritieke toestand en niet meer in staat te spreken. Hij lijdt ook aan maagbloedingen.

Er is geen nieuws over de conditie van Hossein Ronaqi. Zijn  ouders zijn gisteren naar Teheran gekomen om meer te weten te komen over zijn conditie, maar ze waren niet in staat om meer te weten te komen. Er zijn rapportages over de derde dag van zijn hongerstaking dat hij toen in een zeer slechte toestand was en nauwelijks in staat was met zijn familie te communiceren. Zijn familie kon hem niet verstaaan.

Tavakoli is gearresteerd op 7 December 2009 na een studenten dag ceremony en is tot acht jaar cel veroordeeld. Hossein Ronaqi is gearresteerd op 13 December 2009 en is opgesloten in cellenblok 2A in de Evin Gevangenis. (Comissie van Mensenrechten verslaggevers – 7 Mei 2010)