Dian Alayi, de vertegenwoordiger voor de Baha’i gemeenschap in de Verenigde Naties, zei zondag dat zeven leiders van de Baha’i gemeenschap in Iran veroordeeld zijn tot 20 jaar gevangenisstraf ieder. Hun proces eindigde medio juni.

Fariba Kamal Abadi, Jamaloddin Khanjani, Afif Naeimi, Saied Rezayi, Mahvash Sabet, Behrouz Tavakoli en Vahid Tizfahm zijn zeven Baha’i-leiders in Iran die ongeveer twee jaar geleden gevangen zijn genomen.
De rechterlijke macht van de Islamitische Republiek beschuldigde hen van “spionage, handelen tegen de nationale veiligheid en oorlog voeren tegen God”.

Mevrouw Alayi benadrukt dat deze mensen alleen werden gearresteerd omdat het Baha’is zijn. Ze zei: “De juridische procedure was vanaf het allereerste begin al verkeerd, omdat deze zeven mensen gedurende lange tijd in eenzame opsluiting zaten zonder zelfs maar te weten waarvan ze beschuldigd werden”.

Volgens mevrouw Alayi mochten de gearresteerde leiders in de twee jaar van hun detentie hun advocaten maar een uurtje zien. (Website Radio Farda – 9 augustus 2010)