Na de hongerstaking van 17 politieke gevangenen in Evin Gevangenis en een samenkomst van hun families buiten het directiekantoor van de gevangenis, hebben veiligheidstroepen een aantal van hun moeders en andere familieleden gearresteerd, onder protest van andere families.

Veiligheidstroepen belden de families van de hongerstakende politieke gevangenen om hen te verbieden met de media te praten, en dreigden hen onverwijld te arresteren als zij ook maar een woord tegen de media zeiden over de situatie van de gevangenen…

Het nieuws over de toestand van de gevangenen die nu voor de 10e dag in hongerstaking zijn heeft de woede gewekt van de veiligheidsautoriteiten. Dit heeft geleid tot telefonische bedreigingen van hun families en pogingen om de moeders van deze hongerstakers thuis te arresteren.

Het is bevestigd dat veiligheidstroepen naar het huis van de families van politieke gevangenen Majid Tavakoli en Hossein Nourani Nejad zijn gegaan.

‘Ze hebben mij gezegd te zwijgen en niet tegen de media te praten.’, zei de moeder van Majid Tavakoli. ‘Ik ben een moeder, en mijn enige wens is geïnformeerd te worden over de gezondheid van mijn zoon in de gevangenis. Ze hebben ons gezegd dat het Majid goed gaat, maar kan een telefoontje van twee minuten met een ongeruste moeder zoveel kwaad dat ze mij dat moeten ontzeggen? Ik heb hen verteld dat ik niets zal zeggen en afwacht of mijn zwijgen de omstandigheden van mijn hongerstakende zoon verbetert,’ voegde zij eraan toe.

Volgens onze berichten wordt ook de familie Tavakoli met arrestatie bedreigd. (Jaras Website – 5 aug. 2010)