Protest tegen onmenselijke omstandigheden in gevangenis

In de Evin-gevangenis van Teheran zijn volgens de gegevens van mensenrechtenactivisten 17 politieke gevangenen in hongerstaking gegaan om te protesteren tegen de onmenselijke omstandigheden in de gevangenis en de mishandeling door gevangenisbewakers. Aan de protestactie, die ruim een week geleden begon, doen met name journalisten en studenten mee, die vanwege hun kritiek op het regime veroordeeld zijn tot lange gevangenisstraffen.

Gezondheidstoestand verslechtert 

Minstens vijf van de gedetineerden zijn al naar ziekenafdeling van de gevangenis gebracht, de toestand van de overige hongerstakers verslechtert snel. Volgens de gegevens behoren tot de groep van gedetineerden de journalisten Bahman Ahmadi Amouei en Keyvan Samimi, en de studenten Majid Tavakoli en Koohyar Goudarzi. 4 augustus 2010